Genç Akademisyenlerden Başbakan'a Yanıt
İmza kampanyasının sahibi ile iletişime geç
Re: Dilekçede belirtilen ülkeler
#72: nar hanim - Dilekçede belirtilen ülkeler
kınama ve talebinizi sanırım dilekceonline.com ekibine yollamanız gerekli, sistem ototmatik olarak atıyor.
Yeterki bize onderlik yapan entelektuellerimiz olsunlar. Hak ve ozgurlugumuzu Ataturk ilkeleri ile yonlendirilmis sinirlar icinde savunsunlar laik bir cumhuriyet olan Turk demokrasisini aykta tutmasini unutmasinlar. Mukemmel bir dilekce.
İmza bilgileri
Re: Dilekçede belirtilen ülkeler
#72: nar hanim - Dilekçede belirtilen ülkeler
Ben dikkat etmemiştim Kıbrıs ve bayrak meselesine. Ama gerçekten öyleyse çok sevindim. Bunu ayarlayan arkadaşın ellerine sağlık. Umarın Kıbrıs adı KKTC olarak değiştirilmez. Saygılar ve Sevgiler...
saygılarımla
Sevgi ve saygılarımla,
Burcu Küçükcumalı
ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur
#92: afiyet olsun - ataturkcu ozgurlukcu(!) tayfaya ithaf olunur
o zaman daha ana rahmine düşmemiştik. siz neden sustunuz?
Benim 7. mesajda belirtmek istediğim de buydu. Son paragrafın varlığı sanki bunu yazanlar dindarlıkla ilgili mesele üzerinden oluşan tepkiyi, bu kitlenin aslında amaçlarından biri olmayan Büşra Ersanlı ve KCK soruşturmasına çekmek istiyormuş gibi algılanmasına neden oluyor. Başka biri "askerler" de eklensin deyince metni imzalayanlara ayıp olur diyorsunuz, ki haklısınız orada. Peki bu son paragrafla bambaşka bir konuya girilince metnin üst kısmını beğenip imzalayanların iradesini yanlış yansıtmış olmuyor musunuz?
Bir başkası da Büşra Ersanlı'nın akademisyen olduğunu bilmiyorsunuz galiba diye eleştirmiş beni. Zaten böyle bir cevabı beklediğim için de mesajımda şunu söylemiştim: "Akademisyen olmanız konunun dışına çıkabileceğiniz anlamına mı geliyor?". Bir de tek akademisyen Büşra Ersanlı değil, Erol Manisalı ve onun gibi bir sürü akademisyen de tutuklu. Sizin karşı cenahınızdaki Kemalist kitle de o zaman "neden Erol Manisalı'ya atıfta bulunmadınız" diye sorar. Bu nedenlerle, bu metnin son paragrafının Büşra Ersanlı ve KCK'nın siyasi görüşüne hizmet ettikleri konusunda ciddi endişelerim var ve iyi niyetle dindarlık tartışmasına tepki gösterenlerin bu siyasi görüşü de dikkate alarak imzalama konusunda karar vermelerini tavsiye ederim.
Saygılarımla,
Re:
"Sizin karşı cenahınızdaki Kemalist kitle de o zaman "neden Erol Manisalı'ya atıfta bulunmadınız" diye sorar."
Kime karşı kim var, ben anlamadım. Bu kitle bir ideolojik örgüt mü? Öyle ise Kemalist kitle neden karşısında olsun?
Öküz altında buzağı arıyor, yok yere paranoya yapıyorsunuz. Son paragraftan ben "akademi de dahil olmak üzere pek çok alanda bir korku imparatorluğu yarattınız, fakat biz bunu yıkabilmek için ismimizi cismimizi ortaya koyarak imzamızı atıyoruz"u anlıyorum. Her şey niyet tabii.
Re:
Bu dilekçenin temel konusu dindar dinsiz değil temel özgürlük anlayışıdır. kürdü, türkü, ermenisi, azerisi, büşra ersanlısının biz özgür ifadesinden dolayı baskı gördüğünü düşündüğümüz için yazdık bu dilekçeyi. ... bu dilekçeyi başlatan küçük grup temel olarak yeni akademisyenlerdi, doktora öğrencileriydi ve dolayısıyla böyle başlık seçildi. imzalan onlarca akademisyen olmayan var. metni kaleme alanlar değil, imza atanlar önemlidir. metni kaleme alanın ismi başlıktadır. genç akademisyenler.
| This discussion has been closed. |
Gazeteciler(!)